This is the end.......

Door 63996 op vrijdag 26 juli 2013 11:37 - Reacties (18)
Categorie: Meteo, Views: 6.376

Nu wilde ik eigenlijk gaan beginnen met de video van The Doors met This is The end maar blijbaar mag je niets embedden op tweakblog :( ..

This is the end.. een pakkende titel voor wat ons vandaag maar zeker morgen te wachten staat.. Maar niet voor ik waarschuw dat niets zo onvoorspelbaar is dan het weer en zeker niet als het gaat om noodweer of onweer..

Op veel plaatsen in het zuiden van ons land onweert het al en deze buien trekken naar het oosten weg om pas vanmiddag plaats te gaan maken voor het echte gedonder en geknetter.

En zoals ik hier al zovaak heb geschreven.. Het probleem is dat ik gewoon niet kan zeggen waar het wel of geen noodweer gaat worden. DAT het noodweer lokaal gaat worden is een vaststaand feit.. Vooral het oosten / zuiden / zuidoosten zullen er weer vol van langs krijgen..

Waarom ineens dit weer? Dankzij de Ieren en Engelsen.. Die moeten eens leren om de lagedrukgebieden in de zomer op de oceaan te laten liggen en niet onze kant op te sturen.. Die gasten zijn nog steeds pissed dat wij ooit de Themes zijn opgevaren en de boel daar plat hebben geschoten..

Hieronder zie je een screenshot van de huidige situatie boven Nederland. Felle buien met regelmatig een ferme klap onweer.

http://www.bliksemdetectie.nl/img/boem.jpg

Maar waar ik het met jullie over wil hebben, ik zeg pak de bak chips en een koud biertje erbij.. is over morgen.

Morgen kan nog wel eens een gekkenhuis gaan worden wat het weer betreft.. Heel veel regen, heel veel onweer, heel veel hagel en vooral zware rukwinden tot misschien wel 100 of nog meer kilometers per uur.

IK ga er nu vanuit, na de laatste berekeningen, dat vooral het westen het voor de kiezen krijgt en later op de avond ook de rest van nederland..

Er is namelijk kans op een MCS en heel misschien zelfs een echte supercel maar daar is het nog te vroeg voor om dit te kunnen berekenen.

Met andere woorden het wordt weer genieten morgen :) al ben ik wel bang voor valwinden en mogelijk zelfs windhoos vorming.. Op het water moet je ook zeker niet zijn morgen vooral het IJsselmeer is levensgevaarlijk tijdens dit soort weer.

Aan de andere kant... mocht je een vervelende schoonmoeder hebben is dit wel het juiiste moment om die dan even een boodschap te laten doen..

Nog wat tips:

Op de hoogte blijven doe je hier

De fullscreen detectie vind je hier

Bier en chips moet je maar even halen bij de lokale buurtsuper..

Op naar een DONDERSweekend.

Volgende: Ja dus..... the updated version 07-'13 Ja dus..... the updated version
Volgende: De zomer maakt er dit keer geen potje van.. 07-'13 De zomer maakt er dit keer geen potje van..

Reacties


Door Tweakers user MAX3400, vrijdag 26 juli 2013 11:56

Iemand een idee hoe eventueel een blikseminslag weggeleid kan worden via een emmer sop? Want met zoveeeel gratis water uit de hemel, is het natuurlijk zonde om je auto niet te gaan wassen }>

Door Tweakers user 63996, vrijdag 26 juli 2013 11:58

gewoon koperen staaf erin planten :)

Door Tweakers user harmageddon, vrijdag 26 juli 2013 11:59

Hmmm morgen stond de efteling op de planning. Wellicht moeten we het idee maar laten varen met het weer van morgen!

Door Tweakers user Thedr, vrijdag 26 juli 2013 12:54

harmageddon schreef op vrijdag 26 juli 2013 @ 11:59:
Hmmm morgen stond de efteling op de planning. Wellicht moeten we het idee maar laten varen met het weer van morgen!
Met een beetje geluk kan je over de snelweg naar de Efteling varen :+

Door Tweakers user Noob_Saibot, vrijdag 26 juli 2013 13:14

Bliksem = Gratish elektriciteit ? :7

Door Tweakers user woekele, vrijdag 26 juli 2013 14:05

harmageddon schreef op vrijdag 26 juli 2013 @ 11:59:
Hmmm morgen stond de efteling op de planning. Wellicht moeten we het idee maar laten varen met het weer van morgen!
En dat is precies waarom ze eens moeten ophouden met die overdreven weerswaarschuwingen. Grote kans dat het 90% van de tijd prima weer is voor het pretpark en je 10% even moet schuilen. Maar vanwege die waarschuwingen blijft iedereen bang thuis. Overdreven, overbodig, Telegraaf.

Door Tweakers user Puch-Maxi, vrijdag 26 juli 2013 14:10

Ik begon spontaan The Doors te zingen/neuriŽn bij het lezen van de titel :Y)

Door Tweakers user 63996, vrijdag 26 juli 2013 14:25

woekele schreef op vrijdag 26 juli 2013 @ 14:05:
[...]


En dat is precies waarom ze eens moeten ophouden met die overdreven weerswaarschuwingen. Grote kans dat het 90% van de tijd prima weer is voor het pretpark en je 10% even moet schuilen. Maar vanwege die waarschuwingen blijft iedereen bang thuis. Overdreven, overbodig, Telegraaf.
Het is dan maar te hopen dat jij niet bij die even 10% zit morgen als het wel een MCS wordt.. denk dat het jou dun door de broek loopt.

Door Tweakers user copywizard, vrijdag 26 juli 2013 14:30

ik vindt weerman/vrouw spelen altijd zo leuk doet me denken aan die mensen van vroeger die de stad in kwamen en daar riepen er is een draak er is een draak!! pas op mensen bang en voila geen draak :)

voorbeeld :

afgelopen woensdag was het als ik me niet vergis het zou noodweer worden!!!!
me pa belt me ik kom nu snel iets bij jou ophalen want straks barst de hemel open!!
waarop ik zeg doe rustig aan geloof er niets van en voila geen druppel gezien :)

ik begrijp dat het weer voorspelen is en niet een exacte wetenschap maar toch hoevaak hoor het wel wel niet code geel code rood etc... van het knmi en dan de dag erna ummmm ja sorry we dachten dat het erger zou worden heerlijk altijd :)

dacht moet het ff kwijt maar vindt je blog leuk :) ga zo door!

Door Tweakers user sebastius, vrijdag 26 juli 2013 15:05

Ik weet het niet hoor maar hier in Den Haag schijnt de zon volop!

En een Youtube kun je inbouwen met de [VIDEO] tags en dat werkt prima.

Door Tweakers user desalniettemin, vrijdag 26 juli 2013 16:31

Dan woon ik aan de kust toch wel fijn, want zulk noodweer als afgelopen woensdag in Brabant en Limburg had ik niet. Ook hier geen hagelstenen zo groot als knikkers of zelfs eieren 8-)

Door Tweakers user ettie1990, vrijdag 26 juli 2013 16:54

Hihaho, Dinsdagavond was het toch ineens noodweer in Weert(limburg). Dus het kan heel veraderlijk zijn. Stond 90 cm in een patio binnen no-time. Dus het is ind geen wetenschap, maar om nou te zeggen dat ze er altijd naast zitten, mijn ervaring is na afgelopen week toch anders

Door Tweakers user 63996, vrijdag 26 juli 2013 18:15

front waar ik het voor vandaag overhad trekt nu belgie binnen en heeft een noordelijke/noordoostelijke stroming dus zuid-holland/utrecht/flevoland zijn waarschijnlijk nu aan de beurt .

Door Tweakers user Xaph, vrijdag 26 juli 2013 23:00

Soulmaster's weerbericht met linkjes naar de termen, HEERLIJK!

Door Tweakers user cybevenom, zaterdag 27 juli 2013 01:12

mmmm toen ik "this is the end" zag staan moest ik eerder aan Adele denken met Skyfall. Iets toepasselijker ook als ik het topic zo lees :P

Door Tweakers user marcel87, zaterdag 27 juli 2013 03:06

Zeker al gezien of niet? ESTOFEX heeft zijn hoogste level (LVL3) uitgegeven. Ook al is dat een kansbeschrijving, blijft niet best als het lokaal ergens wel uitkomt.

Ik hoop in ieder geval op een portie visueel prachtige randverschijnselen, zoals volgroeide shelfclouds van Amerikaans formaat (zoals 18 juni 2012), roterende wall clouds, forse ijskappen van CB's en achterliggend dikke mamma's. >:)
Tornado's (tot F2 is voorspelde kans) en hagelstenen van >5cm hoeft van mij niet zo... krijg je alleen maar ellende van.

Nu maar eens lekker slapen, morgen fris op en kijken wat het gaat brengen. Misschien nog even meeten met wat anderen... :)

[Reactie gewijzigd op zaterdag 27 juli 2013 03:08]


Door Tweakers user Kain_niaK, zaterdag 27 juli 2013 07:07

Offtopic, hoe zo werkt embeding niet?

Gewoon "[video]link[/ivdeo]" werkt prima!

Door Tweakers user woekele, zaterdag 27 juli 2013 12:15

Soulmaster schreef op vrijdag 26 juli 2013 @ 14:25:
[...]


Het is dan maar te hopen dat jij niet bij die even 10% zit morgen als het wel een MCS wordt.. denk dat het jou dun door de broek loopt.
Ik denk het niet. Het zal toch allemaal wel weer meevallen. Als, als, als, etc. Dan kun je beter altijd thuisblijven. Ik ben echt zat van die constante bangmakerij de hele tijd in de media. Zijn het geen terroristen, dan zijn het wel enge ziektes. En anders is er dus altijd nog het weer.

Reageren is niet meer mogelijk