Mijn verslaving

This is the end.......

Door 63996 op vrijdag 26 juli 2013 11:37 - Reacties (18)
Categorie: Meteo, Views: 6.377

Nu wilde ik eigenlijk gaan beginnen met de video van The Doors met This is The end maar blijbaar mag je niets embedden op tweakblog :( ..

This is the end.. een pakkende titel voor wat ons vandaag maar zeker morgen te wachten staat.. Maar niet voor ik waarschuw dat niets zo onvoorspelbaar is dan het weer en zeker niet als het gaat om noodweer of onweer..

Op veel plaatsen in het zuiden van ons land onweert het al en deze buien trekken naar het oosten weg om pas vanmiddag plaats te gaan maken voor het echte gedonder en geknetter.

En zoals ik hier al zovaak heb geschreven.. Het probleem is dat ik gewoon niet kan zeggen waar het wel of geen noodweer gaat worden. DAT het noodweer lokaal gaat worden is een vaststaand feit.. Vooral het oosten / zuiden / zuidoosten zullen er weer vol van langs krijgen..

Waarom ineens dit weer? Dankzij de Ieren en Engelsen.. Die moeten eens leren om de lagedrukgebieden in de zomer op de oceaan te laten liggen en niet onze kant op te sturen.. Die gasten zijn nog steeds pissed dat wij ooit de Themes zijn opgevaren en de boel daar plat hebben geschoten..

Hieronder zie je een screenshot van de huidige situatie boven Nederland. Felle buien met regelmatig een ferme klap onweer.

http://www.bliksemdetectie.nl/img/boem.jpg

Maar waar ik het met jullie over wil hebben, ik zeg pak de bak chips en een koud biertje erbij.. is over morgen.

Morgen kan nog wel eens een gekkenhuis gaan worden wat het weer betreft.. Heel veel regen, heel veel onweer, heel veel hagel en vooral zware rukwinden tot misschien wel 100 of nog meer kilometers per uur.

IK ga er nu vanuit, na de laatste berekeningen, dat vooral het westen het voor de kiezen krijgt en later op de avond ook de rest van nederland..

Er is namelijk kans op een MCS en heel misschien zelfs een echte supercel maar daar is het nog te vroeg voor om dit te kunnen berekenen.

Met andere woorden het wordt weer genieten morgen :) al ben ik wel bang voor valwinden en mogelijk zelfs windhoos vorming.. Op het water moet je ook zeker niet zijn morgen vooral het IJsselmeer is levensgevaarlijk tijdens dit soort weer.

Aan de andere kant... mocht je een vervelende schoonmoeder hebben is dit wel het juiiste moment om die dan even een boodschap te laten doen..

Nog wat tips:

Op de hoogte blijven doe je hier

De fullscreen detectie vind je hier

Bier en chips moet je maar even halen bij de lokale buurtsuper..

Op naar een DONDERSweekend.

De zomer maakt er dit keer geen potje van..

Door 63996 op woensdag 24 juli 2013 09:57 - Reacties (9)
Categorie: Meteo, Views: 6.314

Wat een prachtig meteorogisch jaar beleven wij toch, een bitter koude wintermaand februari waardoor de natuur hevig van de rel was. En dan een juli maand die nu al in de boeken gaat als warmer dan normaal maar ook droger dan normaal.

Gisteren was het raak in oa Limburg maar ook in delen van Gelderland en Noord-Brabant. In een korte tijd viel er lokaal tot 70mm regen en dus krijg je dan extra rivieren door de woonwijken, bomen die spontaan het loodje leggen en mensen die van campings worden gejaagd.

Ik zelf was gisteren op een zo genaamde Chase met een vriend van mij die bij weeronline werkt. Prachtige wolken gezien, torenhoge, tot 17km hoog, donderkoppen en git en gitzwarte neerslagwolken. Diverse felle ontladingen en op de terugweg toen we dachten dat wij het hadden gehad ineens ter hoogte van Naarden een heuze funnel onder een roterende wolk.

Helaas konden wij pas na zo'n 15 minuten een geschikte parkeerplaats vinden waardoor het eigenlijk al te donker was om nog knappe foto's te nemen. Maar ik wil hem jullie toch even laten zien..

Je moet even goed kijken, tussen de 2 palen op de voorgrond zie je op de achtergrond onder de wolk de funnen nog hangen. paar minuten later was hij helemaal opgelost.. Op de foto klikken geeft grotere afbeelding. ps tweakertjes fix eens een mooie lightbox..

http://img710.imageshack.us/img710/9007/2f3.png]

Hoe staat het er vandaag voor?

Het westen van het land komt er zeer bekaaid af wat onweer betreft.. Pas ten oosten van de lijn Terschelling - Brussel kan je gaan rekenen op lokaal zwaar noodweer. En lokaal is dan ook echt lokaal.

Het kan bij jou prachtig mooi zijn terwijl het 10km verder op noodweer aan het worden is. Gewoon goed de lucht in de gaten houden..

Terwijl ik dit schrijf heeft Drente zijn 2e hevige onweersbui voor vandaag te pakken.

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/969232_10151737825219941_1823285963_n.jpg

Estofex komt met een level 1 voor het oosten van Nederland maar je moet niet raar opkijken als dit wordt uitgebreid richting meerdere gebieden in Nederland en BelgiŽ..

http://www.estofex.org/cgi-bin/polygon/showforecast.cgi?lightningmap=yes&fcstfile=2013072506_201307240640_1_stormforecast.xml

Op website houden wij jullie van minuut tot minuut op de hoogte van de ontwikkelingen

Mocht je onze detectie full screen willen zien dan moet je even op deze link klikken. Linksonderaan je scherm zie je een menu waar je diverse instellingen kan aanpassen.

Voor de rest van de week elke dag kans op een regen- of onweersbui vooral vrijdag en zaterdag lijken barre dagen te gaan worden, Mogelijk een Spaanse Pluim

Nou tweakertjes van mij.. laat de boel maar ontploffen..

Het einde der dagen is nabij.. of .......

Door 63996 op maandag 17 juni 2013 14:33 - Reacties (22)
Categorie: Meteo, Views: 8.993

Nou beste tweakvrienden van mij.. jullie raden het al wel weer.. Als * Soulmaster is post hier dan is het einde der tijden aangekomen.. Hang de zwaar overgeklokte rekenmachines in hun zwaar gemodificeerde kasten maar aan de wilgen want na woensdag zijn wij met zijn allen gesmolten.

Woensdag wordt namelijk de dag dat het oosten van Nederland mogelijk een nieuw hitte-record gaat vestigen. Die staat nu op even ruim 38 graden maar je moet niet stom opkijken als dit lokaal verbetert gaat worden.

Maar ook... en dan begint automagisch bij * Soulmaster het hartje weer richting de 400 slagen per minuut op te lopen... mogelijk (zwaar) onweer..

Op dit moment zit er boven BelgiŽ en het noorde van Frankrijk een heerlijke onweercel die lokaal hagel heeft voortgebracht ter grote van duiveneieren.

http://img507.imageshack.us/img507/7141/xxg4.png

Dit alles is de voorbode van mogelijk dus (zeer zwaar) onweer voor dinsdag(avond) en woensdag. Precies voorspellen waar het onweer zal losbarsten is niet mogelijk daar ik er nu vanuit ga dat het pure pulse-onweer wordt ( warmte-onweer) Het kan bv in Eindhoven verschriikkelijk tekeer gaan en 20km verderop de zon vol op schijnen.

Gewoon even de website in de gaten houden..

Tips om de hitte van woensdag goed te verdragen:

1. drink snoeihete mierzoete thee ( na 15 jaar arabie ben ik daar wel achtergekomen)
2. laat een ander voor je werken, ( kan je ook doen bij normale temperaturen )
3. neem geen cola's of ander koolzuurhoudende frisdranken die zorgen alleen maar voor meer dorst.
4. hete douche doet ook wonderen. Een koude douche werkt averechts.

Ik zal morgen weer even een update geven idem dito voor woensndag..

Het gedonder is begonnen...

Door 63996 op vrijdag 12 april 2013 14:11 - Reacties (8)
Categorie: Meteo, Views: 7.119

De echte diehard heeft er lang op moeten wachten. De losse flodders van afgelopen februari zijn alweer lang en breed vergeten. Vandaag telt en vandaag barst het ook in alle hevigheid los.

Wat... Nou het onweerseizoen 2013...

Boven BelgiŽ vind je nu een leuk gebied met regen/hagel en soms zware onweersklappen. Dit gebied trekt via Zeeland Zuid-Holland binnen en zal zo over de rest van Nederland gaan trekken.

Live zien? HIER in het menuutje onderaan even ontladingen selecteren en voila je ziet het live voor je ogen gebeuren.

Nog even voor de korterokjes liefhebbers... Zondag gaat een dikke 8 worden wat korte rokjesweer betreft.

De *uitjebroekwaai* dag vandaag.

Door 63996 op vrijdag 5 oktober 2012 07:26 - Reacties (10)
Categorie: Meteo, Views: 4.610

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen en anders denkenden hier is jullie eigen Soulmaster weer eens met een kleine update hoe jij vandaag uit je string gaat waaien als je aan de kust woont.

Want reken er maar op dat het stevig gaat waaien. Direct aan de kust 8 tot 9 Bft met rukwinden tot ruim 100km/pu zal er voor gaan zorgen dat menig boom in zijn nakie gaat staan vandaag of zelfs het loodje gaat leggen.

En alsof dat nog niet alles is... Er komt ook lokaal een beste bak water naar beneden.

Genoeg reden dus voor de NS om weer 1 of ander onheilsplanning in werking te stellen waarmee ze dan genoeg smoezen hebben om een uur vertraging te verklaren.

Boven land zal het met 6 Š 7Bft wel gedaan zijn maar ook daar komen hevige rukwinden voor tot 80km/pu ook meer dan voldoende om menig boom of dakpan omzeep te helpen.

Mocht je dus op de fiets naar je werk/school/vriendin/vriend moeten.. Veel succes. Tip van de Soulmaster... fiets achteruit heb je iig de wind in de rug.

Voor updates over de storm kijk je hier en voor alle rampberichten over de storm kijk je hier.

En voor de mensen die graag plaatjes zien. De neerslag- en wind plaatjes voor vanochtend 9 uur.

http://www.bliksemdetectie.nl/index.php?action=dlattach;topic=23394.0;attach=43155;image

http://www.bliksemdetectie.nl/index.php?action=dlattach;topic=23394.0;attach=43157;image